Welkom

Sportmassage

Een sportmassage wordt altijd uitgevoerd op een gezond lichaam. De massage heeft dan ook tot doel de gezondheid te bevorderen.

Soms zijn er omstandigheden dat een massage niet kan worden toegepast dit zijn oa. koorts, griep, ontstekingen, algemene infectieziekten, te veel pijn, extreme vermoeidheid (na duurprestatie), slechte algehele gezondheid, huidaandoeningen.

Soms kan een massage worden aangepast, rekening houdend met de omstandigheden.Sportmassage die voorafgaand aan de inspanning wordt toegepast is om de spieren te activeren. Een dergelijke massage zal dan ook een stimulerend karakter hebben, overigens is deze vorm van sportmassage niet bedoeld ter vervanging maar ter aanvulling van een goede warming up.

Sportmassage die na de inspanning wordt toegepast is om vermoeidheidsverschijnselen terug te dringen. De afvalstoffen, die vermoeidheidsverschijnselen, pijn en of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd. De stofwisseling wordt hierdoor positief beinvloed. Men herstelt hierdoor sneller.

Het is belangrijk om je spieren soepel te houden, het maakt de kans op blessures kleiner en verhoogt de prestatie.

Member Login

×