Welkom

Spa spons & mini Hamam

Dit Turkse zeep en massage ritueel stamt af van de Griekse en Romeinse badhuizen. De Arabieren, die zich van oudsher schoonspoelden met koud water, ontdekten de weldadige warme lucht in de badhuizen die de Romeinen in Syrie achterlieten.

Nadat de profeet Mohammed rond het jaar 600 de hitte als heilzaam bestempelde nam de Hamam in de Islamitische wereld een belangrijke plaats in. Niet alleen bij de voorgeschreven reiniging maar ook als sociale ontmoetingsplaats.

De Hamam bestaat uit 4 onderdelen:

1. Het lichaam wordt opgewarmd met warme compressen, waardoor de porien goed gaan openstaan.

2. Dan wordt het lichaam volledig gescrubt met dode zeezout. Met een natuurspons wordt de huid opgewreven en ontdaan van dode huidcellen. Ook wordt op deze manier de bloedsomloop gestimuleerd waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd.

3. Vervolgens wordt het lichaam heerlijk ingezeept volgens de Hamam traditie met olijfzeep

4. Na afsluiting wordt het lichaam gemasseerd met warme olie

Na de Spa spons & mini Hamam is de huid tintelend schoon. De Spa spons & mini Hamam is dan ook uitermate geschikt om de huid voor te bereiden op het zonnen of op de zonnebank.

De echte Hamamzeep is al van oudsher de olijfzeep. De zeep wordt gemaakt in gebieden waar olijfbomen groeien. Grote gebieden met olijfbomen zijn te vinden in Zuid-oost Turkije en Noord Syrie. De zeep is aan de buitenkant bruin of groen van kleur. Mensen met huidproblemen of een ernstige vorm van roos bereiken goede resultaten met deze zeep. Zelfs kleding kan met deze zeep goed gewassen worden.

 

Member Login

×