Welkom

Cuppingtherapie

Cupping Therapie is een behandelwijze die zijn traditie vindt in Oosterse geneeswijzen en al duizenden jaren oud is. Vooral Chinese artsen maakten en maken nog steeds gebruik van deze behandelmethode in combinatie met kruiden en acupunctuur.

In de Chinese geneeswijze wordt cupping gebruikt om meridianen en acupunctuurpunten te behandelen waardoor de doorbloeding in spieren en weefsels sterk verbetert en het stagnaties in de energiedoorstroming opheft.

De cupping dringt diep door tot in de bindweefsellaag, dat zich om spieren en gewrichten bevindt.

Ook het gebied tussen de wervels kan 'losgetrokken' worden, wat masserend moeilijk is.

Door de negatieve druk in de glascups word de afvoer van verhard vetweefsel bevorderd, waardoor het cellulitus bestrijdt.

Met het opheffen van energieblokkades kan cupping effectief worden toegepast bij onder meer:

- kou en opkomende verkoudheid
- spier- en gewrichtsklachten
- beenkrampen
- hoofdpijn/migraine
- rug-, nek en schouderpijn
- rsi
- pijn in de onderbuik
- zwelling, vocht

Vooral bij spier- en gewrichtspijnen is het effect snel merkbaar. Door de diepe bindweefselmassage worden spieren en huid soepel gemaakt en bindweefselverslakking opgeheven. Je komt zogezegd 'ruimer in je vel te zitten'.

Het cuppen is niet pijnlijk, maar kan wel even een onaangenaam gevoel geven. De vacuümkracht van de cup kan dan eventueel verminderd worden. Het therapeutisch effect is echter wel afhankelijk van de zuigkracht die door de cupping ontstaat.

Daar waar de cup is geplaatst zal een rode tot paarse verkleuring te zien zijn die echter na een paar dagen weer verdwijnt.

 

Member Login

×